CONTACT

Tél: +32 (0) 486.233.383

Email : contact@millesime-chocolat.be

ADRESSE

 

40-42 rue de Cockerill

4100 - Seraing (Belgium)

 

Réservation visites

Tél: 0486.948.928

RESTEZ CONNECTÉ

  • Facebook Social Icon

©2019 par Millésime Chocolat

ONZE GESCHIEDENIS

Gewoon

Na een opleiding in de wereld van de ambachtelijke chocolade besliste de gepassioneerde Jean-Christophe Hubert om zijn eigen chocolaterie op te richten waarbij hij vanaf het branden van de bonen te werk gaat. Hij volgde een opleiding in het CIRAD in Montpellier, een centrum dat zich toelegt op landbouwkundig onderzoek voor de ontwikkeling van de zintuiglijke analyse van chocolade en van de expertise van cacao, en in het Fine Cacao and Chocolate Institute in New York. Isabelle Gielen, die een diploma sociale wetenschappen behaalde, staat hem als commercieel verantwoordelijke bij aan het hoofd van Millésime Chocolat.

MILLÉSIME

het jaartal onder de aandacht brengen

We vervaardigen chocolade voorzien van een jaartal. De datum is die van de oogst van de bonen. Net als de variëteiten of de streek beïnvloeden de weersomstandigheid jaar na jaar de smaakkenmerken van de bonen. Afhankelijk van het land, de weersomstandigheden en de regio wordt er op een ander moment geoogst. Nabij de evenaar produceren cacaobomen bijna het hele jaar door vruchten. Hoe verder we ons van de evenaar verwijderen, hoe meer de oogstseizoenen bepaald zijn. Het jaartal is voor ons een aanknopingspunt. Het laat ons immers toe om te oordelen hoe de cacao evolueert ten opzichte van de plaatselijke weersomstandigheden van het oogstjaar.